Škrat vodo

Kaj dogaja

Januar 2021
P T S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lajkaj gong

Prva stran O meni

O meni

 

 

 

...  prazen list bi odtehtal kar o meni zasledite....

...

Imamo 1 merico časa in 1 merico zlata, a za merico zlata ne morem kupiti merice časa (Kitajski)

...

 

 

 

Dušan M.Z.Badovinac

Dušan M.Z.Badovinac

/

Duško Mamut

Zvočna kopel.

_____________________________________________________________________________________

... ko me vprašajo kaj me vzpodbudi, da se "naježim", kaj si  rad pogledam, poslušam,

kje se spomnim biti iz prvega poizkusa, kaj lahko naredim vsak teden, kje spoznam bistvo brez filozofiranja ...

ODGOVOR je ob vodi, v naravi, doma pa ob vadbi in kdaj pa kdaj gledanju tega VIDEA 25:13 min

_____________________________________________________________________________________

 

 

Pogovor med S.A. in Dušanom:


Založba Mohorjeva družba je leta 2011 izdala knjigo in glasbeno zgoščenko Slovenija, odmevi večnosti. (Ljoba Jenče s prijatelji). V delu je Duško opisan približno takole:

slovenija odmevi večnosti

"Dušan M.Z.Badovinac je po rodu iz Bele krajine, gradi in razvija se že mnoga leta v Ljubljani. Veščine in znanja zbira ob učiteljih sveta, iz različnih literatur, predvsem pa izkušenj. Svoje delovanje zadnja leta posveča staremu in novemu zvoku. Gong kot transcendentno orodje že iz davnine kraljev vzhoda in ostala prvinska zvočila (Didgeridoo, Slovaška Fujara, Planetarni gongi, Shruti box, Sansula, mnoge flavte in piščali, Him.posode, in ostal zvočila.) so mu sredstva za prečiščevanju starih energetskih vzorcev in središče za soustvarjanje nove zavesti - zavedanja o človekovem biopolju - prostoru in ponovnem povezovanju z inteligenco narave. Duško deluje podobno kot naravna voda, ki je podlaga za uravnoteženo delovanje in bivanje na Zemlji. Dogodki, ki jih izvede so komentirani kot holistične stvaritve primerne za vsak nazor."

Poleg "Gong Koncerta" in "Gong Treninga", vodi tudi  Eko Škrat Vodo delavnice za otroke in mladino, kjer spoznavamo kako sta voda, zvok in ekologija med seboj povezana. Za njim je skoraj 600 različnih kreacij.  Ob tem, da že nekaj časa gradi dejavnosti prek svojega podjetja, pa je izjemno kakovosten tudi v upravljanju "Zavoda za zdravo življenje", ki izdeluje izjemne prehranske izdelke "Zlati Ghee". Tu ga lahko doživimo v vlogi delavca, soustanovitelja in direktorja.

Dušan se uči in izkuša različno, vadi in črpa iz knjig, lastnih preizkusov in poizkusov. Velikokrat kot izhodišče uporabi članke, video izseke ali pa dokumentarne študije o vibracijah in uporabi njih. Spoštuje in je hvaležen vsem, ki se mu na poti ustvarjanja, kot pravi on, znajdete kot stikala, ki včasih samo z nekaj besedami sprožite sunek novih stvaritev v realnosti.

 

sedna

 

Razvijal se je ob starešini in mojstru gonga ter Kundalini Kriya joge Don Conreauxa iz New Yorka (več skupnih nastopov, udeležb na seminarjih, prevodov njega delavnic, kot tudi hvaležnosti za pogovore, ki sta jih imela kdaj pa kdaj v avtu med vožnjo iz kraja v kraj). Otvoritveno znanje mu je predala učiteljica in umetnica Mojca Moyra Malek, ki mu ostaja v spominu kot ključar(ka) v njegov svet zvoka. Obiskal in družil se je z zvočnim terapevtom iz Hrvaške Svemirjem Vrankom, ki je dober predvsem v harmonijskem petju (Jonathan Goldman). Nekaj znanja mu je predal tudi Aidan McIntyre iz Anglije, na nekaj njegovih odsekih. Uporabe osebnih kot tudi zunanjih zvokov, ter gibalne zasnove tega elementa, se je učil od Sare Avtar Olivier iz Italije; pevke in mojstrice kundalini kriya joge, kot tudi njenega soproga; Sadhane Singha, bližnjega učenca Jogi Bhajana, ki je vedno poudarjal enost zvoka (gonga) z zavestim gibanjem. Prijelo in vsedlo se je tudi nekaj prijateljskih nasvetov meniha iz Nepala; Losang Sherab Sherpa izjemnega pevca (predvsem grlenega petja).   Sodeluje in prijateljuje z različnimi "veščimi" v; snemanju, zaznavi, prepoznavi, kreaciji, študiju gibanja, umetniki različnih zvrsti in kultur ter vrst vibracij resničnega in bistvenega zvoka.

 

Odrasel je na domačiji v stiku z rastlinami, zemljo, živalmi, delom, pestrimi in natur ljudmi. Otroštvo in mladost pa opiše kot pazzle nenehnih preizkušenj, v bistvu kot šahiranje vse do zadnjih izpitov faksa.

 

Spoštuje nekaj zakonov:

Kakor zgoraj tako spodaj. / Več je manj in manj je več. / Akcija vrste xy. ponavadi ustvari reakcijo vrste xy./

10% je življenje sestavljeno iz tega kar se nam zgodi in 90% iz tega kako na teh 10% reagiramo. (Lou Holtz) /

u v z ž = upanje, vztrajanje, zmaga, življenje /

Pij živo vodo !

 

Več o Dušanu boste izvedeli v živo.

"Opis okusa jabolke je lahko dolg ali pa enostaven".

 

S.A: ko s pogovorom že misliva zaključiti, pa ga vseeno še povprašam:

* po ključnih besedah v katere verjame:

-> Duško: "Ljubezen in hvaležnost oz. hvala, rad te imam." Predstavljajte si šteti od 1 do 10.000.  Zdaj pa vzemite na znanje, da je bilo posnetih na desettisoče fotografij kristalov vode, ki so bili izpostavljeni različnim glasbam vseh zvrsti širnega sveta, mantram, besedam, vibracijam, fotografijam, prošnjam, molitvam, Elvisu, kamilicam, stonehengu, piramidi v Gizi in še in še in še. Si predstavljate več kot 10.000. Legendarno je to, da liter vode, ki je čez noč prek zvočnika poslušal ti dve besedi, torej "ljubezen in hvaležnost" je izmed vseh, po človeškem izboru kot tudi po računalniški, simetrični ter matematični selekciji, najlepši in najbolj popoln ter skladen izmed vseh. Naj še kaj dodam?, razen tega, da Zemlja želi ta dva v razmerju 1:2. Zakaj, vam prek fizike in energetike razložim, ko se srečamo.

* po knjigi, ki mu je: -> Sporočilo vode in vesolja. Masaru Emoto (novodobna bralna značka, dobače branje in biblija ;)

* po filmu, ki ga osreči: -> "La belle verte" oz. Zelena lepotica.

* po tem na koga stavi: -> Sonce, Vodo in Sol oz. giblijivost skozi obdobja in ciklično spremenljivost nas in narave.

* kaj mu je bistven fokus: ->  "katere mu misli zvenijo v tretjem ušesu".

* kaj meni o gibanju: -> Voda, ki miruje je drugačna kot tista, ki se živo giba.

* po tem kam uperja pogled, kaj gleda: -> Dejstvo je, da kamor je usmerjeno oko tam teče energija, to lahko izkusimo, ko se za nekaj minut zastremite v drevo.

* kaj pa hrana: -> Po "Ph-ju" bazična, vsaj večina :)

* in tekočine:-> živa in naravna voda, tisto iz vodovoda pa uredimo

* moto: -> Nekoč mi je stric Atma dejal: "Fant predstavljaj si prostor poln teme, ti pa prižgeš vžigalico in kmalu lahko vidiš v vse smeri. Torej; ne oziraj se na to koliko teme je okrog tebe in kaj se dogaja. Ne dvomi. Ne sodi.  Bodi, rasti, sveti in deluj."

* kaj naj raziščemo:-> v najmanjšo podrobnost raziščimo kaj se skriva za pojmi amanita muscaria, narava, zvok, voda, sonce, sol in srce .

 

Dusko_Mamut

Dušan M.Z.Badovinac

foto: Matej Povše

 

S.A Slišim, da rad zapišeš misel, nam predstaviš vsaj eno:

Da, mnogo je hrane, a sonce univerzalna.

Da, mnogo je tehnik, a diha temeljna.

Da,mnogo umetnosti, a zvoka najvišja.

Da, mnogo besed in tišina prvotna.

Da, mnogo barv, a bela osnovna.

In da, veliko knjig, a le nekaj njih v bistva.

V vodi je vse .

duško mamut

 

S.A: Vsi poznamo različne pesmice, komade, mantre in melodije. Mogoče imaš kakšno ob sebi, ki bi bila nevtralna, igriva in univerzalna:

-> Ena najučinkovitejših melodij, s katero se lahko redno uravnovešamo in zdravimo, je preprosta otroška pesem DO, RE, MI:

"DO - kot Dom, lepo doni;

RE - kot Reka radosti;

MI - kot Mir za vse ljudi;

FA - kot Fant, ki se smeji;

SO - kot Sonce , ki žari;

LA - zapojemo zdaj vsi;

TI - kot Tisoč je želja; pa se lestvica konča!"

Ta pesem iz mjuzikla Moje pesmi, moje sanje ima veliko moč. Vključuje celo oktavo in deluje na vse telo. Njen ritem deluje kot črpalka, ki aktivira, in potegne energijo od temeljev navzgor in aktivira zgornje centre. Če odpojemo tri ali štiri kroge te pesmi, si očistimo zunanje polje. Na ta način se uravnovesimo in uglasimo. (Iz knjige Kako zdravimo z zvokom-Ted Andrews)

 

S.A: Duško zaključi z besedami pod temi.

"Vse je vzajemno.

Hvala vsem, še posebno vam navedenim tukaj.

 

"Kjer je misel tam sem, to sem".    Tako je že od pamtiveka".


Pogovor sem vodil S.A.

 

 

zvocna_kopel

foto:Matej Povše

 

***

 

Video.