Škrat vodo

Kaj dogaja

Maj 2024
P T S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Lajkaj gong

Prva stran Bi imel?

Spominek za dušo

 

 

skoljka_zvok_trobljenjeMorske školjke kot predstavnice zvoka vseh zvokov, rastejo v nektarju vesolja (morju, vodi, ki je ves čas informirana s strani vesolja) in v razmerju zlatega reza (L.Fibonaccio). Njih zvok govori o začetkih ("om"), miru, ljubezni in hvaležnosti, spreminja stanja in nas dela delujoče. Harmonija in matematična skladnost, frekvenc zvoka školjke, ustvarijo navdih in otvoritev za katerekoli stvaritev, akcijo in vzpostavitev. Prisluhniti školjki je doživljenjska izkušnja. To je najstarejše znano zvočno terapevtsko orodje. Uporabljajo jo že tisočletja, omenjajo pa tudi nekateri strokovnjaki in enciklopedije zvočnih vibracij. Vanjo trobimo kot v trobento. Velja si jo privoščiti, ter kdaj pa kdaj iz neposredne bližine zaigrati nekomu v hrbet, to je masaža, ki nas naježi predvsem pa celostno zdravi.

Obe vrsti Pacifik Triton (slika zgoraj) in Syrinx Aruanus (sliki spodaj), sta zbirateljski in iskani morski školjki. V davni zgodovini uporabljeni s strani raznih bogov, šamanov, mojstrov itn., ki jih vidimo širom sveta upodobljene na slikah ali isklesane v kipe medtem, ko trobijo na omenjeni školjki in s tem otvarjajo, aktivirajo, prikličejo, čistijo energije in zdravijo, . . .


Školjke na slikah so ročno izdelam oz. jih priredim v zvočilo-inštrument. V prirejeno odprtino nato zaigramo oz. zatrobimo kot na trobento, tehnika je zelo enostavna, saj školjko do zvoka pripravijo v nekaj poizkusih tudi otroci (preizkušeno).

 

OPRITE STEKLENICO VODE, ZATROBITE VANJO IN VODA JE UGLAŠENA, Z VSAKIM PIHOM POSTAJA BOLJ ŽIVA.

  

Kje dobim? >>>

pihanje školjk

skoljka_zvocna

 

trobljenje_skoljke

 

treningi_skoljkistov

skoljke_zvok

 

več o školjkarskih treningih v naslednji sezoni 2012-2013 (pišite)

 

 


 
Knjiga sporočilo vode

V eni knjigi zbrano o tem kar govori ta int.stran, o tem kako ustvarjam-o in o tem kaj živim-o. Vse na 100 straneh in pod to platnico. Rečem-o ji leksikon tudi enciklopedija dosedanje zgodovine znanj in modrosti človeštva. Esenca in izbor teorij življenja do te mere, da jo je mogoče in celo bolje označiti kot knjigo vseh knjig.

Masaru Emoto: Sporočilo vode in vesolja /Prevod: Neva Demšar / ISBN: 978-961-6468-589 / Zbirka: Prestop / Založba:VBZ Ljubljana / Leto izdaje:2010 / Vezava: trda / Format: 13 x 19 cm / Obseg: 105 strani

Sporočilo vode in vesolja.

Masaru Emoto se že 15 let ukvarja z raziskovanjem vode. S posebno tehniko fotografiranja vodnih kristalov je prišel do zaključka, da ima voda resnično sposobnost shranjevanja in prenašanja informacij, voda v vsaki situaciji „posrka" posredovano informacijo in se odzove nanjo s tvorbo ustreznega kristala. Dokaz za to so fotografije kristalov.


Kje dobim? >>>